неделя, 22 юли 2012 г.

Монотонност... А?

Мъжа вече беше в мир. 
След като косача го ескортира до портата на Отвъдното, той се пренесе в Цитаделата, или така наречената Щаб Квартира. В залата, където се появи той, имаше няколко басейнчета пълни с черна вода, в които се появяваха лицата на следващите в Списъка. Списъка на Смъртта, разбира се. Косача реши, че си е заслужил почивката и излезе от тази зала, пренасяйки се в Залата за отдих, където още двайсетина косачи си почиваха, стигнали до същото заключение като него. 


Той отиде до бара и взе една от чашите с тъмно лилава течност в нея. Беше силно отксична и с невероятно приятен вкус за косача. Разбира се, трябваше да внимава с нивата на токсичност, иначе нямаше да може да пренася душите към портата за Отвъдното и щеше да си навлече много неприятности. 


Поздрави се с няколко косачи, с които не се беше виждал от много време и си поговориха за това какво са правили напоследък, но всичко беше прекалено... Монотонно. Косача скоро реши, че няма какво повече да прави в тази зала и отново отиде в Залата на Лицата. С показалеца докосна повърхността на едно от басейнчетата и в следващия момент стоеше зад Смърт. Стана му малко странно, че трябва да отведе някакво малко момиченце. Но емоциите бяха толкова мимолетни, че бяха приети за несъществуващи. Сега косача се концентрира върху дишането на момиченцето, което се забавяше, докато Смърт пристъпваше.


- Учудвам се да те видя отново толкова бързо - каза внезапно Морт. Гласът му отекна в стаята, излъчвайки грация, сила и старост, карайки тръпки да протичат по гърба на косача. 
- Господарю?
- Предположих, че ще си вземеш малко почивка след последната работа, Джулиън. 


Да си чуеш името от устата на Смърт беше голяма чест за всеки косач и Джулиън се изпълни с благоговение. Той видя как Морт постави ръка на челото на момиченцето, съвсем невидима за бащата и медицинската сестра. В следващия момент, момиченцето стоеше до косача и гледаше с любопитство към Морт. 


Косача постави ръка на рамото й и тя се обърна към него и го изгледа. 
- Джулиън? - попита го тя и Джулиън замръзна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар